Tuesday, May 28, 2019

( مقابلة الهندسة المدنية اسئلة واجوبة اجاباتها ) Civil Engineering Interview Question In Arabic (Free PDF)



File Size :- 350 KB

Civil Engineering Interview Questions in Arabic 
 
1) What is a Waffle slabs? 
Answer :- Waffle slabs are a reinforced concrete footing andslab system constructed on ground. They consist of a perimeter footing (edge beam) and a series of narrow internal beams (strip footings) at one metre nominal centres running each way. The whole footing and slabsystem is constructed on top of the ground. 

2) What is a mat foundation? 
Answer :- A mat foundation, according to the Dictionary of Construction, is a continuousfoundation with a thick slab that supports a whole structure. The foundation is shallow and poured over reinforcing mats. 

3) What is a waffle pod concrete slab? 
Answer :- The Waffle Pod Slab System is a better way of building concrete slabs for new homes, extensions or commercial industrial buildings. 

4) How thick is the slab of a house? 
Answer :- Around the edge of the slab, the concrete forms a beam that is perhaps 2 feet deep. The rest of the slab is 4 or 6 inches thick. A 4- or 6-inch layer of gravel lies beneath the slab. A 4-millimeter sheet of plastic lies between the concrete and the gravel to keep moisture out. 

5) What is ribbed floor? 
Answer :- Ribbed floors consisting of equally spaced ribs are usually supported directly by columns.They are either one-way spanning systems known as ribbed slab or a two-way ribbed system known as a waffle slab. 

6) What is the difference between raft and footing? 
Answer :-Raft foundation is a thick concrete slab reinforced with steel which covers the entire contact area of the structure like a thick floor. ... A mat is necessary when the permissible soil pressure is low or where the columns and walls are so close that person foundation would partly cover or nearly touch each other.

7) What is the raft foundation? 
Answer :- Raft foundations (sometimes known as Mat Foundations) are a large concrete slab which can support a number of columns and walls. The slab is spread out under the entire building or at least a large part of it which lowers the contact pressure compared to the traditionally used strip or trench footings. 

8) What is a slab of concrete? 
Answer :- A concrete slab is a common structural element of modern buildings. Horizontalslabs of steel reinforced concrete, typically between 4 and 20 inches (100 and 500 millimeters) thick, are most often used to construct floors and ceilings, while thinnerslabs are also used for exterior paving. 

9) What is meant by suspended slab? 
Answer :-Suspended slabs are above-ground level slabs which are not directly in contact with the earth. They are commonly used to create floors for the upper storeys of houses, but can also be sat on top of pre-constructed walls to form a ground floor. 

10) How thick is a concrete floor? 
Answer :- A concrete floor should be about 4 inches thick if it is in a residential home or building. For a building supporting heavy loads, 5 to 6 inches is the recommended thickness. A good quality concrete floor will have even thickness throughout.

Download Interview Question In Arabic  (Free PDF)

Download
Drive-1

No comments:

Post a Comment